Plaza del Sol

I centrala Torrevieja ligger Plaza del Sol – oasen i Torrevieja – med den lugna och sköna innergården.

Utanför grindarna finns centrum och bara 150m bort ligger Playa los Locos. Från lägenheten har man utsikt över det härliga poolområdet där man kan ta det lugnt efter en dag på stranden.

Lägenheten har två sovrum med två sovplatser i varje. Vardagsrummet har stora dörrar ut mot balkongen vilket gör lägenheten öppen och luftig. Köket är fullt utrustat med glashäll, ugn och micro. Tvättmaskin finns i separat utrymme (patio). Lägenheten är dessutom utrustad med luftkonditionering och TV med skandinaviska kanaler.

 

Oasen i Torrevieja

I centrum, vid stranden

I Torrevieja centrum, 150 meter från Playa los Locos ligger Plaza del Sol. Byggnaderna utgör en skyddande mur runt innergården som består av en stor pool och gräsmatta. Poolen har formen av Spanien medan  barnpoolen är utformad som Portugal. Innergården är dessutom utsmyckad med palmer och bananträd. När man lämnar anläggningen befinner man sig i centrum med sitt stora utbud av restauranger, barer och affärer.

Strandpromenaden

Alldeles vid havet löper den vackra strandpromenaden längs Playa los Locos. Efter en kort promenad når man nästa strand, Playa del Cura.

Restauranger och pubar

Utbudet är enormt! En av våra absoluta favoriter är ”El Tiburon” som ägs av en spansk familj och har traditionella spanska rätter på menyn. En annan av våra favoriter är La Boca som har bra internationell mat till vettiga priser. Båda restaurangerna ligger längs Playa Los Locos och i direkt anslutning till varandra.

Avenida de Habaneras

Ett par kvarter bort ligger Avenida de las Habaneras som är en av de större och centrala gatorna i stan. Här finns en mängd restauranger och barer, flera med mycket sena öppettider.

Fredagsmarknaden

Fredagsmarknaden är en av Spaniens största. Den är belägen vid Avenida Delfina Viudes, alldeles bredvid vattenparken Aquopolis. Här kan du köpa allt.

Golf

Strax utanför staden ligger en mängd välkända golfbanor. De flesta golfare föredrar att bo i Torrevieja med närheten till de bra stränderna och allt övrigt staden erbjuder. Hyrbilen används sedan för förflyttning mellan staden och golfbanorna.

Säkra din Solsemester på Costa Blanca nu!