Stränder

Bungalow La Rosaleda 17Europas stabilaste klimat

Med 320 soldagar per år har Costa Blanca europas stabilaste klimat. Världshälsoorganisationen, WHO, klassar kustremsan som en av de hälsosammaste platserna i världen. Värmen fördelar sig ovanligt jämnt över året med en medeltemperatur på 20 grader C.

Stränderna

Torreviejas fina vita stränder är en av huvudattraktionerna för besökare. Det varma Medelhavet är kristallklart och oftast lugnt. De flesta stränderna har aktiviteter för barn såsom volleyboll, och vattenrutschbanor.

La Mata, Playa del Cura och Los Locos

Dessa stränder ligger alla på gångavstånd från Bungalow La Rosaleda och Plaza del Sol och är några av de bästa stränder som finns längs Medelhavets kust. La Mata är 2,5 km lång och kantas av en trevlig strandpromenad. La Mata är den enda stranden som har Jet-ski uthyrning men alla stränder har småbåtar att hyra. Los Locos ligger närmare Torrevieja centrum och är 780 meter lång. Los Locos har fått sitt namn från det tidigare sanatoriet, vars patienter roade sig på stranden, där av namnet ”Galenpannornas strand”. Sanatoriet lades ner under inbördeskriget. Playa del Cura ligger mitt i centrum och är 380 meter lång. Stranden är en av de mest populära eftersom den har mycket aktiviteter för barn.

Aktiviteter

Marknader

I Torrevieja kan du gå marknad varje dag om du har lust. Fredagsmarknaden är en av Spaniens största. Den utgår från busstationen och sträcker sig upp till Calle La Calera och i alla parallella gator. Här kan du köpa allt.

Shoppa

På Carretera a Crevillente ligger den franska giganten Carrefour, stadens största supermarket, där du kan köpa allt från trädgårdsartiklar, radio & tv, mobiler, kläder, husgeråd till mat och dryck. Vid sidan av ligger nya centret Habaneras, som blivit en stor succé. Här finns många läckra butiker, framför allt mode och skor, barer och lekplats för barnen.

I stadens centrum byggdes huvudgatan Ramon Gallud om för några år sedan. Palmer har planterats och trottoarerna har gjorts bredare för de många gångtrafikanterna. Blomsterutsmyckningarna och belysningen har fräschats till. En del sidogator har äntligen blivit gågator. På Ramon Gallud och de små sidogatorna finns massor av spännande butiker.

Fotboll

Ta tillfället att se La Liga! De senaste säsongerna har grannstaden Elche haft sitt lag, Elche CF, i högsta divisionen. Där finns tillfälle att se Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid och alla andra spanska topplag. För ytterligare information – klicka på ”Länkar”.

Surfing

Costa Blanca har surfstränder som är populära men det krävs rätt väderförhållanden. Under vinterhalvåret stämmer ibland vind, vågor och swell. Den närmaste surfstranden ligger i direkt anslutning till Torrevieja – den långa och vackra La Mata-stranden. För mer information om surfspots, surfväder La Mata och surfing i Torrevieja – klicka på länkar.

Boule

Eller petanqua som det kallas i Spanien finns det möjlighet att spela ett par kvarter bort. På granntomten till ”Svensken på hörnet”, längs Calle Doctor Waksman, finns ett antal banor för allmänheten där det ibland spelas tävling.

Golf

Strax utanför staden ligger en mängd välkända golfbanor. De flesta golfare föredrar att bo i Torrevieja med närheten till de bra stränderna och allt övrigt staden erbjuder. Hyrbilen används sedan för förflyttning mellan staden och golfbanorna.