Torrevieja – Europas stabilaste klimat

Med 320 soldagar per år har Costa Blanca europas stabilaste klimat. Världshälsoorganisationen, WHO, klassar kustremsan som en av de hälsosammaste platserna i världen. Värmen fördelar sig ovanligt jämnt över året med en medeltemperatur på 20 °C. Torreviejas fina vita stränder är en av huvudattraktionerna för besökare. Det varma Medelhavet är kristallklart och oftast lugnt. De flesta stränderna har aktiviteter för barn såsom volleyboll, och vattenrutschbanor. Följande stränder ligger alla på gångavstånd från Bungalow La Rosaleda och Plaza del Sol och är några av de bästa stränder som finns längs Medelhavets kust.

La Mata

La Mata är 2,5 km lång och kantas av en trevlig strandpromenad. La Mata är den enda stranden som har Jet-ski uthyrning men alla stränder har småbåtar att hyra.

Playa del Cura

Playa del Cura ligger mitt i centrum och är 380 meter lång. Stranden är en av de mest populära eftersom den har mycket aktiviteter för barn.

Los Locos

Los Locos har fått sitt namn från det tidigare sanatoriet, vars patienter roade sig på stranden, där av namnet ”Galenpannornas strand”. Sanatoriet lades ner under inbördeskriget.

Aktiviteter

Torrevieja som förr var en gammal fiskeby lockar många svenskar. Det är inte så konstigt att Torrevieja är så populärt i och med de långa fina stränderna, det hälsosamma klimatet på grund av de två stora saltsjöarna Las Salinas, fantastisk landsbygd med både berg och dalar, skogar med pinjeträd, oliv- och mandelträd, apelsin- och citronodlingar och det härliga mikroklimatet som gör det möjligt att utöva olika sporter så som exempelvis golf, tennis, simning, segling, vindsurfing, vattenskidor, hästridning m.m. För alla båtentusiaster finns här även en stor hamn där man kan beundra de fina båtarna. I Torrevieja finns även shoppingmöjligheter och det finns många barer, restauranger och kaféer.

Shopping

På Carretera a Crevillente ligger den franska giganten Carrefour, stadens största supermarket, där du kan köpa allt från trädgårdsartiklar, radio & tv, mobiler, kläder, husgeråd till mat och dryck. Vid sidan av ligger nya centret Habaneras, som blivit en stor succé. Här finns många läckra butiker, framför allt mode och skor, barer och lekplats för barnen.

I stadens centrum byggdes huvudgatan Ramon Gallud om för några år sedan. Palmer har planterats och trottoarerna har gjorts bredare för de många gångtrafikanterna. Blomsterutsmyckningarna och belysningen har fräschats till. En del sidogator har äntligen blivit gågator. På Ramon Gallud och de små sidogatorna finns massor av spännande butiker.

Marknader

I Torrevieja kan du gå marknad varje dag om du har lust. Fredagsmarknaden är en av Spaniens största. Den är belägen vid Avenida Delfina Viudes, alldeles bredvid vattenparken Aquopolis. Här kan du köpa allt.

Boule

Eller petanqua som det kallas i Spanien finns det möjlighet att spela ett par kvarter bort. På granntomten till ”Svensken på hörnet”, längs Calle Doctor Waksman, finns ett antal banor för allmänheten där det ibland spelas tävling.

Golf

Strax utanför staden ligger en mängd välkända golfbanor. De flesta golfare föredrar att bo i Torrevieja med närheten till de bra stränderna och allt övrigt staden erbjuder. Hyrbilen används sedan för förflyttning mellan staden och golfbanorna.

Saltsjöar

Det finns två rosa saltsjöar i Torrevieja och att bada i dem är som ett naturligt spa. Den stora saltsjön heter Salinas de Torrevieja och den lilla heter Salinas de la Mata. I vassen kan man hitta lera som man smörjer in sig med och sen flyter man runt i det salta vattnet. Detta ska vara hälsosamt och bra för huden, lungorna, astma och ledsjukdomar. Från den ena av sjön exporteras salt till hela världen och den andra är ett naturreservat med promenadstigar som går runt citron- och apelsinodlingar. Mikroklimatet har skapat saltsjöarna. Den rosa färgen orsakas av förekomsten av saltälskande räka, arkéer- halobacteria, som endast trivs i så salt vatten.

Aquopolis

Aquopolis är en vattenpark med vågbassänger, olika sorters vattenrutschbanor, vattenfall, forsar, pool med jetstrålar, jacuzzi och minipark för de minsta. Det hålls även ett Aquagym i vattnet där man tränar till musik. Vattenparken har även en miniklubb med olika aktiviteter så som exempelvis ansiktsmålning, fotboll, bowling m.m.

Surfing

Costa Blanca har surfstränder som är populära men det krävs rätt väderförhållanden. Under vinterhalvåret stämmer ibland vind, vågor och swell. Den närmaste surfstranden ligger i direkt anslutning till Torrevieja – den långa och vackra La Mata-stranden.

Säkra din Solsemester på Costa Blanca nu!